12 Mart 2010 Cuma

GRP


Geçen yazımda bahsettiğim Google Reader Play'ın ne olduğuna açıklık getireyim biraz. Aslında şurda ve şurda  anlatmışlar ne olduğunu ama Türkçe bir açıklama yok sanırım. 

Google Reader Play(GRP) size en popüler yazıları gösteriyor. Aslında yazıları değil de görselleri. Ya da şöyle desek daha doğru olur; en popüler girdilerin görsellerini tam ekran olarak görmenizi sağlıyor. Sağdaki oka tıklayarak filmşeridindeki bir sonraki görsele geçebiliyorsunuz. Tabii ki eğer isterseniz üzerine tıklayıp orjinal sayfasında açılmasını da sağlayabiliyorsunuz. Google Amca'ya göre GRP'nin en güzel özelliği sign-in yapmanızın gerekmemesinde. Giriş yapmadan da popüler girdilere göz atabiliyor, like ve star özelliklerini kullanabiliyorsunuz, üstelik bunun için yaptıkları simgeler de çok sevimli bence. Bu sayede Google Amca size beğendiğiniz türden girdileri bulup getiriyor. Eğer kendi hesabınıza giriş yaparsanız yine like ve star özelliklerini kullanabiliyorsunuz ve böylece beğenileriniz kendi kayıtlarınızda da bulunuyor.

GRP güzel ama kendi subscription'larımı okumak istiyorum diyorsanız o zaman buraya tıklamanız yeterli. Tabii ki sadece resimlere bakmak değil okumak da istiyorsunuz ancak metnin tamamı ekranda değil.
Bunun için de read more'a tıklıyoruz, girdinin tamamı geliyor ekrana. Ne var ki ben pek sevmedim. Ne okuyacağımın kontrolü elimde olsun istiyorum da o yüzden. Yani biraz St.Ziza okuyayım, sonra BÖCEK'e gideyim, ordan Ces geridönmüş mi diye bakayım, sonra dönüp dejin okuyayım falan istiyorum. Ne var ki bunu yapabilemiyorum GRP'de (henüz).

GRP henüz deneme aşamasında olduğu için şimdilik Google Labs altından erişebilirsiniz. Sanırım reader ayarlarınızı kurcalayarak readerınızın kalıcı görüntüsünün bu şekilde olmasını da sağlayabiliyorsunuz. 

11 Mart 2010 Perşembe

If you get a ton of shit, this is why:

Google Reader Play diye bişiy çıkmış ortaya, onu kurcalamak üzere açtığımda ilk karşıma çıkan şey bu oldu. Ben de hatırlatmak iyi olur diye düşünüp paylaşayım dedim. 
Aklınızda bulunsun.
Sanki hatırlattıklarım bi işe yarıyormuş, kimsenin kulağına küpe oluyormuş gibi...




Aha! WOS da kadın erkek ayrımını destekleyen bir şey paylaştı sonunda, içiniz rahatladı mı? 
Yok canım rahatlamasın, öyle kolay değil. Burada genellenen woman'ı ben sadece kendim için kullandım, genelleme yapmıyorum hala. 
Çatlayın!

10 Mart 2010 Çarşamba

Minik WOS

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde...
Develer tellal iken, pireler berber iken...
Ben annemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken...
Bir minicik cadıcık varmış, en iyi arkadaşı yıldızlarmış...

Bu cadıcık birgün bir blog yazmaya karar vermiş, ve kendisini de yıldızların cadısı olarak isimlendirmiş.
İşte bu cadıcık, bugün sitesinde bir yenilik daha yapmış. Peki neymiş bu yenilik? 



Blogun maskotu olan minik cadı bir favicon haline gelmiş ki okuyucular o minik cadıyı sürükleyip de bookmark çubuğuna bıraktıklarında kocaman turuncu bir B harfi yerine o minik cadıcık gelip oturabilsin... Sayfanın açık olduğu sekmeden de okuyanı izleyebilsin...

Ben Chrome'da test ettim, herhangi bir sorun yok. Sizin tarayıcılarınızda bir sorun olursa lütfen haber verin e mi?


Süpriz!

Şurada Yurtiçi Kargo'nun Kayseri'deki hizmetlerinden ne kadar memnuniyetsiz olduğumu ve şikayet mektubu yazdığımı anlatmıştım ya hani... Bugün öğle sularında kapı çaldı, ATOM olarak ancak kahvaltı masasındaydık, St.Ziza kalktı, kapıya baktı. Bana kargo gelmiş. Halbuki herhangi bir paket beklemiyordum. Tabii ki ilk anda en kötüsü geldi aklıma, geçen gün teknik servise gönderdiğim netbook'u geri mi göndermişlerdi yoksa? İyi olasılık, Zerrincim'in bana bir süpriz yapması..? Hiç biri değil, paket içinde bir netbook barındıramayacak kadar küçük ve İstanbul'dan geliyor. Gönderen: Yurtiçi Kargo?! Evrakları imzaladım, paketi alıp salona geçtim.
Ve bakın içinden ne çıktı:

Yurtiçi Kargo bana çikolata göndermiş! :)

Çikolata ile gönlümü aldılar ama bakalım hizmet kalitelerinde bir değişiklik olacak mı?