12 Aralık 2011 Pazartesi

yeniyıl kartları

Haftasonum deli gibi yılbaşı kartı yapmakla geçti. Evdeki tek masayı işgal etmiş olmanın huzursuzluğu biraz keyfimi kaçırmış olsa da akşam yemeğimizi sırtımızı kalorifere dayayıp yerde oturarak , sabah kahvaltımızı da piknik masasında yaparak seksen kere toparlanma sorunumu bertaraf ettik. Ben tüm kartların fotoğrafını çektim zannediyordum ama sadece güzelleri çekmişim =) evde bi kaç tane daha var sahipsiz duran, belki bi ara onların da fotoğrafını çekebilirim.


Mac'te iPhoto kullanıyorum fotoğrafları derli toplu görmek için. Zaten iPhone'dan aktarabilmek için de öyle gerekiyor. Ama kolaj yapılamadığını farketmemiştim şimdiye kadar. Hızlıca picasa kurdum ben de.

Dün öğleden sonra Armagh'taki evimizde ilk CouchSurfer'ımızı ağırladık. Bu gece de bizde kalacak, yarın Dublin'e geçecekmiş. Kanada'lı, Business-Economics üzerinde IT okuyor. Bu farklı ülkelerdeki garip bölümleri aklım almıyor. Bonn'daki bir arkadaşım da French-Deutsch Historische gibi bi bölüm okuyordu, tam emin değilim de böyle bişiydi işte.

Ha bi de geçen gün Murtaza'nın dersine gittik ya hani. Ha işte o dersin sunumunda almanca bir sayfadan bir görüntü koymuş, üzerindeki yazıları da tercüme etmemiş. Zaten 3 kelime vardı, manyetik alan çizgisi, dönme ekseni, bi de bişiy daha. Almancalarını okuyup ingilizceye çevirdi ve "almanca kolay bir dildir zaten" dedi. Orda kocamaaaan bir kahkaha patlatasım geldi ama çok üşüyordum ve başıma bela alacak takatim yoktu. Dangalak adam anadili dışında 5 kelime yabancı bişiy biliyosa noolıyım yaa. Sonrasında Christmas Market'te mulled wine içerken "demek almanca çok kolay bir dil, hı?" dedim, tüm bilmişliğiyle "evet biz avrupalılar için kolay" dedi ve uzaklaştı. Devamında başına gelecekleri bildiği için kaçtı bence. Neyse bu aralar birbirimize iyi davranıyoruz.

Son olarak, şunu da eklemeden geçemiyciim şekerler. Bana haber vermeden taşınıyorsunuz, sonra ulaşmıyor postalarım. Bilmiyor musunuz ki:

 "Her kim ki adresini değiştirir, ilk iş cadıya haber vermelidir." (cadı suresi, 87)

4 yorum:

  1. - Kartlar süper olduö sen çok uğraştığın için daha iyi olabilirimiş gibi geliyor sadece :)

    - iPhoto'da kolaj yok muymuş?!! Hadi yaa, vay anasını, yıkıldım :(

    - Business Economics üzerinde IT değil canım o. Bebe "IT okuyorum ama Business ve Economics üzerine yoğunlaşıyorum gibisinden bişi dedi. Yani İş ve ekonomi meseleleri ile ilgili programlar neyin öğreniyor herhal :)

    - İngilizce ana dili olan adam senden daha kolay gelmesi normal ama Murtaza hakkında tamamen haklısın :)

    - Çarpılacan kız :p

    YanıtlaSil
  2. Kartlar çok cici.

    Ne güzel kart göndereceğin, vereceğin birilerinin olması. İnsanlar mesaj yollamaya bile üşeniyorlar. Dertlendim şimdi.

    YanıtlaSil
  3. Almanca kolay bir dil mi parçalarım o adamı X#
    Herneyse cadıcım kartlar harika olmuş zaten senin elinin değdiği kötü birşey görmedim ben ilham kaynağım.. Opüyorum seni ve onurcuğu..

    YanıtlaSil
  4. ama olmaz ki numarasını yazma bari şu fanilere oooof of sonra da neden becerilerimi kısıtlıyorsunuz diye kızıyorsun bak işte konsey yine toplandı ca olarak kalıcaksın bir süre e hakettin ama hiç cayırdama

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.