22 Eylül 2012 Cumartesi

Barselona'ya gidiş

İşte beklenen yazı! Güney Kore'de başlattığım gezi güncesinin ikincisi olan Barselona günlüğünü olabildiğince kısa ve öz haliyle buraya yazmaya çalışıcam. 



11 Ağustos 2012 

Selamın hello! 
Bir beleş yolculuk daha! 
Bu defa twitter + facebook üzerinden Barselona'ya kazanılmış bir THY bileti. 
İki kere üstüste olunca insanın pek inanası gelmiyor ama gerçekleşiyor işte. Gerçi pek de kolay gerçekleştiğini söyleyemem. Öncelikle Dublin-Barselona seferi olmayan THY'i İstanbul aktarmasına ikna etmem gerekti, ardından da yedek listesindeki onaysız bilete vize vermesi için İspanya konsolosluğunu ve son olarak da yedek biletin onayı… Son dakikaya kadar gideceğimin garantisi yoktu yani. 



Şimdi uçaktayım. İlk durak İstanbul, hem de Zerrincim'le birlikte geçireceğim güzel bir gece! Yarın sabah da istikamet Barselona. Son bir saattir gidilecek yerleri listeledim. Başta pek hevesli ve umutlu ve enerjik olmadığım için bu plan işini sevdiceğe bıraktım ama eh artık şu anda da heycansız kalamam ki!

Barselona'da ilk üç günüm yalnız geçecek. İlk gün zaten biraz sersem olurum muhtemelen. İkinci gün Hop-on/hop-off turlardan birine katılmayı düşünüyorum. Hem FFÖ de bunu tavsiye etti. Üçüncü gün biraz sıkıntılı olabilir elimde valizle, çünkü sevdicek gelince başka otele geçicez . Bu otel/hostel aslında biraz uzakta olduğu için ben biraz tedirginim ama yarı fiyat olunca hallederiz elbet bir şekilde dedik. Keşke Couchsurfer bulabilseydik, ama ya herkes dolu ya da tatilde. 

Şimdi hazırladığım mini listeyi yazayım size. Birçok yer var tabii gidilebilecek ama bunlar benim mutlaka gitmek istediğim yerler. Karşılarında da nasıl gidileceği, giriş fiyatı, ve neden gitmedik istediğimi hatırlatacak mini açıklamalar. Ne kadar işinize yarar bilmiyorum doğrusu ama zaten gidildikçe mekanlar hakkında daha detaylı bilgi gelecek. Yine de sorunuz varsa sorunuz. 



Museu Picasso - Barselona karta %20 indirimli giriş - Gitmek için Metro Line 4 (Jaume I durağı) 1963'te açılmış, PRP'nin bazı çalışmalarını kendisi bağışlamış. Bileti online da alabilirsiniz. Öğrenci değil ama 25 yaş aldı indirim var, ses etmeyip öğrenci kimliğinizi gösterirseniz 29 yaşında da olsanız indirimden faydalanabiliyorsunuz =D 

Sagrada Familia - Barselona karta 2€ indirim - Gaudi'nin en baş eseri diye adlandırılıyor. Bir yanı The Passion Façade diğer yanı The Nativity Façade 

Fundacio Joan Miro - Barselona karta %20 indirimli - Biraz uzak gibi görünüyor haritada, gidişi sıkıntılı olabilir ama güzel ve neşeli heykeller varmış. 

Park Güell - Giriş ücretsiz - Gaudi'nin eserlerinden oluşan bir park

Palau Güell - Gaudi'nin Güell ailesi için başka mimarlarla birlikte tasarladığı bir saray yavrusu. 

Museu dela Xocolata - Baserlona karta giriş ücretsiz - Jaume I, Metro Line 4 ile gidiliyor. Ama biz daha önce Köln'de über bir çikolata müzesi gezmiş olduğumuz için muhtemelen buna gitmeyiz. 

Casa Battlo - Barselona karta %20 indirimli - Metro Line 4 - Passaig de Gracia'da inilecek. - Bina, St Geroge'un erjderhayı öldürüşünü sembolize ediyormuş. 

Casa Mila - Barselona karta %20 indirimli - Metro line 3 veya 5 ile Diagonal'de inilecek - Özellikle üst katına mutlaka çıkmak gerek diyorlar. 

Tibidabo - Barselona karta %20 indirimli, normal fiyatı kişi başı 25.5€ - Eğlence parklarını seviyorsanız, bütçeniz ve vaktiniz uygunsa mutlaka gidilmeli. 

La Rambla - Bizim İstiklal misali bir cadde. Yol boyu sağlı sollu hediyelikçi dükkanlar var. 

Cosmo Caixa - Barselona karta bedava giriş - Sanırım şehirden biraz uzakta, gitmek sıkıntılı olabileceği için kısıtlı gününüz varsa ikinci plana atılabilecek bir interaktif bilim müzesi. Büyük Patlamayı tasvir eden bir odası falan da varmış. 

Park del Labirent d'Horta - Yine şehirden uzak ve kuzeyde biryerlerde. Aristokratik Barok hayallere dalacağınızın garantisi diyorlar burası için. 

Poble Espanyol - Metro Line 1 veya 3 ile Espanya durağına gidilecek. - İspanya'daki birçok bölgedeki binaların taklitlerinin olduğu bir yer.

2 yorum:

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.