1 Şubat 2009 Pazar

salak

Bi insan salaksa salaktır. Zaman zaman bunu unutabilir, zaman zaman etrafındakiler ona çok akıllıymış gibi davranabilir, zaman zaman takdir edilebilir, zaman zaman kendini akıllı sanabilir. Ama bir insan salaksa salaktır. Yapacak bişiy yok. İnsanın kendini bilmesi önemli bişiydir. Ve sanırım iyi de bişiydir. Ben biraz unutmuş muydum? Yok aslında unutturmuyor insanlar sağolsunlar, hep aklımda ama, bazen inadıma inadıma, gözüme gözüme sokuyorlar salak olduğumu. Salağım, yapacak bişiy yok, bu yaştan sonra değişmez artık!

7 yorum:

  1. geçenlerde ntv haberlerinde okudum.
    biz kadınların kendimize olan özgüvenini kaybettiricek hayati cümlecikler varmış.
    senin bu söylediğin de onlardan bir tanesi.
    yapma bence.
    kızmışsındır bişie muhtemelen.
    kızdırmışlardır da söylüosundur.
    ama söyleme (:
    öyle görünmüosun burdan bakınca ayrıca.

    YanıtlaSil
  2. yok özgüvenle falan alakası yok bunun, ben gerçekten salağım, kabullenmek lazım artık... Yine de teşekkür ederim periştecim...

    YanıtlaSil
  3. Normal olan herkes "ben mi salağım" diye düşünüyor hatırlatıyım dedim.
    Herkes olumlu düşünseydi bir sorun var derdik. Yoksa bu dünyayı bu kadar saçma hale kimler getirdi?
    Kendimi salak hissettirenlere fazla takıldığımda yüreğimi sıcak hissettirenlere ayıp ettiğimi düşünürüm. Ama yüreğimde o kadar büyük bir yer kaplıyorsun ki başkalarına miniminnacık bir yer ancak kalıyor. :)
    Böyle bi dünyada salak olduğunu hissetmesen üzülürdüm. Herşey yolunda demek ki...
    SENİ ÇOK SEVİYORUM!!!

    YanıtlaSil
  4. salak olmayan varmı ki, boşver ya :)

    YanıtlaSil
  5. şimdi birşey diyecem. salak malak falan sıfatlar birşeylerle kıyaslamadan varlıklara tutturulamadığı için senin birileriyle bişeylerle kendini kıyaslıyıp kendine salak diyor olman gerekiyor. yani "ona göre salak, buna göre salak" gibi. kıyas da iyi birşey değil ya, kıyas yapmasana. çünkü kıyas leads to rekabet. rekabet bazen eğlenceli olabilite ama dozunu ayarlamakta zorlanabilite. kimle kıyas yaptın? neyse, yapmasana.

    YanıtlaSil
  6. sanırım soğukkanlı, benim gibi hemencecik üzülüp hemencecik sevinivermeyen insanlarla kıyaslama yaptım. Onlar kendilerini koruyor, bense sanki gümüş tabak içinde ortaya bırakıyorum kalimi gelip insanlar kurcalasın diye. Salaklık olabilir bence bu. canımı acıtıyor çünkü.
    öyle işte...

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.