27 Mart 2010 Cumartesi

Dünya Saati


WWF  (DünyaDoğal Hayatı Koruma Vakfı)  tarafından küresel ısınmayla mücadele amacıyla bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası 27 Mart 2010 Cumartesi günü (bugün20:30-21:30 saatleri arasında yapılacak.

Dört yıldır düzenlenmekte olan Dünya Saati kampanyasında milyonlarca kişi ışıklarını bir saatliğine kapatarak küresel ısınmaya karşı görsel bir mesaj veriyor. Dünyada Coldplay, Alanais Morisette gibi dünyaca ünlü sanatçıların desteğini alan kampanyaya Türkiye’den sanatçılar ilk kez bu yıl şarkıları ile katkıda bulunacaklar.

Kampanya kapsamında ışıklarını bir saatliğine söndürecek Empire State Binası, Tapei 101 Gökdeleni, Eyfel Kulesi, Buckingham Sarayı gibi dünyaca ünlü yapılara bu sene güvenlik harici aydınlatmaları kapatılacak olan Boğaziçi Köprüsü de ekleniyor.

2007 yılında Avustralya’da başlayan ve 2008’de küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati (Earth Hour), 2009 yılında bir rekora imza attı ve dünya çapında yürütülen en büyük kampanya olarak anılmaya başlandı. Milyonlarca insanın destek verdiği kampanyanın amacı, ışıkları bir saatliğine kapatarak küresel ısınmayla mücadele konusunda görsel bir mesaj göndermek.

WWF-Türkiye, küresel iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek bölgeler arasında bulunan ülkemizin iklim değişikliğine uyum sağlamasına ve iklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar yapıyor.

Şubat ayı itibariyle kampanyaya katılacağını bildiren belediyeler arasında, Kadıköy Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Balıkesir Susurluk Belediyesi yer alıyor. WWF-Türkiye; binlerce kişinin ve yüzlerce şirketin Dünya Saatine katılım bildirdiğini, 27 Mart 20:30’da başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde ışıkların 1 saatliğine kapatılacağını belirtiyor. 


Dünya Saati Bireysel Katılım
Tüm Dünya Saati etkinlikleriyle ilgili bilgilendirebilmeniz ve ne zaman nerede ışıkların kapatıldığının bilinmesi için formu doldurmanız çok önemli.



Dünya Saati 2010 Kurumsal Katılım 
Kurumunuzun etkinliğe katılımını bildirmek için de bu formu doldurmanız yeterli.







1 Milyar insan, 
100’den fazla ülke 
küresel ısınmayla mücadele için 
27 Mart Cumartesi günü 
bir araya geliyor. 

20:30-21:30 saatleri arasında 
ışıklarını kapatarak
 sen de 
kampanyaya destek verebilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.