7 Mart 2009 Cumartesi

10 dakikada yayla çorbası

Herşey OnurCUM'un akşam yemeğindeki şehriyeli tavuksuyu çorbasından bahsetmesiyle başladı. O andan itibaren gözümün önünden, ffö'cümün Kayseri'deki süper karnıyarık yapan teyze restoranındaki yayla çorbası geçmeye başladı. Elin Kayseri'sinde kilise var diye duy, 3 deli yollara düş, sonra yağmur bastırsın ama "it's raining cats and dogs"taki kediler köpekler gibi yağsın, donuna kadar ıslandığın yetmezmiş gibi ıslanan kotunun paçaları suyu yukarılara kadar çeksin, baldır bacak her bi yerin ıslansın, sığınacak saçak bile bulama ve yürü yollarda, hatta taksiler bile çıkmasın yollara, en sonunda bi şekilde varıver ffö'nün tavsiyesi olan sevimli teyzenin mini restoranına ve teyze senin boynuna havlular koyarak kuruturken seni, bi yandan da en güzel çorbasını ve en özel sarmalarını versin. Ve adını hatırlayamadığım daha bi dolu süper yemek...

Şimdi ne yapıyorum? 1Lt soğuk suya Knorr Yayla Çorbası'nı ekliyorum, kaynayana kadar karıştırıyorum, kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kısık ateşte onu yalnızlığıyla başbaşa bırakırken koşa koşa gelip bunları yazıyorum. Gecenin bu vaktinde, afiyet bal şeker olsun bana =)

2 yorum:

  1. ühüüüüü :(((
    ve büyük ihtimalle taşan çorbayı ocaktan temizlemekle meşgulsün.
    Hayırrrrrrr!!!
    Bak lütfen kağıt havluyla temizle iğrenç bezler üretme
    SENİ ÇOK SEVDİĞİMİ BUGÜN SÖYLEMİŞMİYDİM?
    mph!

    YanıtlaSil
  2. Hahaaayt! Beklenilenin aksine süper bi çorba oldu, afiyetle yedim! Sadece biraz sabırsız davranıp çok sıcakken saldırdım, dilim hala acıyo :))

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.