14 Ekim 2011 Cuma

kedamin


Evde durdukça bunlarla uğraşıyorum işte, über terapi oluyor. Eğer sonunda düzgünce çerçeveletmeyi de berecebilirsem kedi vakfının hayrına satın alacak birileri de bulurum umarım. Benim yaptığım birşeyin birilerinin evini süsleyecek olması fikri çok heycan verici! 




Yoğuştum

En nihayetinde bu cücük kasabadaki hayatım istediğime yakın bir hal alıyor sanırım. Öyle tek bir işe odaklanmak bana göre değil diyip durdum da kimseye anlatamadım buralarda. Neyse ki işler kendiliğinden gelişiyor. Şöyle ki, önümüzdeki iki hafta boyunca Ptesi sabahları gereksiz de olsa Yıldız Yapısı ve Evrimi konuşmaları olacak, akşamları sevdicek 2 saat dil kursunda olduğu için gizli saklı hediye/süprüz projelerim için vaktim var artık. Salı akşamları olan Almanca kursum için buradan 15:05 otobüsüne binmem gerek yani Salı öğleden sonra da dolu. Zaten Çarşamba günleri gözlemevinin rutin beyin fırtınaları oluyor ki gelecek hafta benim sunum yapmam gerek. Nasıl olduysa Perşembe'leri bişiy yok. Ama bundan sonra her Cuma bizim grup toplantılarımız var. 
Şimdi duruma bakacak olursak;
- Gauss fitini yapmayı bi şekilde becerdim ama parametreleri kontrol ederek ha bire hata veren minik programcığı saf dışı bırakmam gerekti. Bunun başıma ne gibi dertler açacağından şimdilik bi haberim. Dalgaboyu aralığı ve fitin max. noktalarını fare ile tıklayarak berlitmek yerine kodun içinde bir yerlerde yazmayı becermem gerek. Bir de işin açığı ben bu fitin en iyi fit olduğundan şüpheliyim, kaç yaklaşım yapıyor bilemedim. Zaten hepsini hallettikten sonra çizginin kanatlarına Gauss değil Lorentz fiti uygulamam gerekekecek ki bu da ayrı bir macera. Ha hepsi bir yana, artık Murtaza'nın memnuniyetsizliğini umursamıyorum. Her işi burnumu oynatıp sihirli değneğini sallyıp halletmemi beklemesin benden.
- Bugünkü grup toplantısının ödevi olarak CSbilmemkaç kod adlı yıldıza ilişkin 3 makale verdi Murtaza, onları okuyup anlamam gerek.
- Yine bugünkü grup toplantısında sorduğum sorulara kendisi yeterli cevapları veremediği için eşşek kadar bir Fourier dönüşümleri ve uygulamaları kitabı verdi Murticiğim, ona da baksam iyi olur. Bu mesele yıllardır kafama takılıyor zaten. Bizim bölümde daha lisans 3. sınıfta bunu halletmiş über arkadaşlarım vardı. Hala imrenerek bakıyorum onlara. Sanırım başarının sırrı Fourier dönüşümlerinde saklı.
- Yıldız yapısı ve evriminde şimdiye kadar kaçırdığımız derslerin notları da internete yüklenmiş, onlara baksam iyi olacak ki Ptesi günü daha verimli geçsin. Bi de bu über akıllı Murtaza bana astronomide eksiğim varmış gibi davrandıkça adama kafa atasım geliyor, notlara bakayım da beni ters köşe yapamasın.
- Önümüzdeki hafta bi ara şu gelecek perşembe günkü sunumu hazırlarsam tam süper olacak kanımca.

Evet, işte böyle güzel güzel dolu dolu bir program beni mutlu ediyor. Hele bi de dün aylık ev alışverişimizi hallettiğimiz düşünülürse, üstüne de hem kankamın hem Zerrincim'in hem de sevdiceğin, "sen kilo mu verdin" sorusu eklenince, ve harbiden de azcık kilo vermiş olunca. oohhhh, değmeyin keyfime.  Haa, almanca kitabını da Melis vercek bana, amazondan sipariş etmeme gerek kalmadı. Aslında kitap alırım, çok severim, parasına da hiç içim yanmaz ama söz konusu bence kalitesiz bir kitap olunca hiiç parmağımı kımıldatmak gelmedi valla içimden. 

Akşama da köfte ve pilav düşlüyorum. Bi de biri sarı biri mor iki kedi yapmaya başlıycam, ama renkleri kafama göre seçtiğim için pek haycanlıyım, bakalım nasıl olacak. Aslında ben yılbaşı temalı bişiyler düşünmüştüm ama sevdicek illa kedili olsun diyince ve hazırda yılbaşı temalı sevimli kedi bulamayınca böyle oldu işte. 

Acıktım ben, hava kararmadan eve gitmeli.

Kalın sağlıcakla!