15 Haziran 2012 Cuma

Pikniği Hak Ettik

Bütün hafta boyunca yeterince yoruluyoruz. Hafta sonuyla beraber arkadaşlarla pikniğe gitmenin tam zamanı. Yaz sıcakları bastırmadan gitmek lazım pikniğe.

Bir de pikniğe giderken iskambil kağıdını unutmamak lazım. Güzel bir piknik alanı, arkadaşlarımla beraber güneşli bir hafta sonu. Daha ne isterim?



 Hayallerimi süsleyen piknik tam da böyle. Bir de mercimek köftesinin benim için anlamı başkadır. #piknikteiyigider!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

10 Haziran 2012 Pazar

Witchie ne okuyor?

On Bir Dakika biter bitmez yeni bir kitaba başladım. Öyle "biter bitmez" ki, ilk yarım saat içinde falan. Nedenini bilmiyorum. Yeterince doyurmadı beni On Bir Dakika. Belki de en sevdiğim arkadaşlarımın fazla övmüş olması nedeniyle beklentilerim yükseldi, belki de yazarı nedeniyle bir beklentim vardı. Nedeni her ne ise arkadaşlarıma uyup da "mutlaka okuyun" diyemem. Ama daha önce bu türde bir kitap okumamışsanız ilginizi çekebilir tabii ki. Bu türde derken, kitap hayat kadınlarına farklı bir yaklaşım içeriyor, onları daha iyi anlamanızı veya daha önce pek de aklınıza gelmemiş bir şekilde algılamanızı hedefliyor.

Şimdi elimde Yiğit Okur'un Tır Kamyonları var. En son ne zaman bir öykü kitabı okumuştum hatırlamıyorum bile. Hızlı okunması bakımından çok hoşuma gitti. Hele ki benim gibi konsantrasyon güçlüğü çeken birisini nasıl mutlu etti anlatamam. Sırada Orwel'in "Katalonya'ya Selam"ı var ama sanırım ona başlamak için Temmuz'u bekleyeceğim. 

Sizce Tır Kamyonları'ndan sonra, yani büyük ihtimalle yarın, ne okuyayım dersiniz? Bakın ihtimaller şunlar:

A) İskender - Elif Şafak
B) Karanlık Bir Gecede - Peter Handke
C) Tohum Ölmezse - Andre Gide

yorumlarınızı bekliyorum şekerler.