10 Aralık 2009 Perşembe

Hım?




Google yaptığı once güzellik yetmezmiş gibi şimdi bir de süper DNS sunuyormuş bize.
Preferred DNS Server: 8.8.8.8
Alternate DNS Server: 8.8.4.4
Weboha'dan öğrendim, evdekilere söyledim, denedik, işe yarıyor gerçekten de. Artık bizim yerimize neyi görüp göremeyeceğimize, neyi okuyup okuyamayacağımıza karar veren mahkeme kararlarıyla karşılaşmıyoruz internette. Kendi bilgisayarımın ayarlarını az önce yaptım. Bir yandan aklıma ilk gelen yasaklı siteyi denerken (fesatlık yapmayın, youtube'u deniyorum), diğer yandan minik bir sinek ilişti gözüme. Solumda duran lambanın tepesindeki boşlukta uçuyordu. Emin değilim aslında belki de bir toz parçasıdır. Ama sonuçta uçuyor işte. Uçmak ne büyüleyici birşey, tıpkı satırlarca süren denklemleri anlamak gibi. Halbuki ne sıkıntılı süreçlerden sonra anlar hale gelmiştir beyin o denklemleri. Böyle düşününce kim bilir ne zorlu çabalardan sonra öğreniyordur kanatlar uçmayı. Yılanlar da koşabildiğimiz için bize imreniyor mudur acaba? Balıklar yılanlara, kuşlar balıklara...imreniyorlar mıdır acaba? Hep mi kaz görünür komşunun tavuğu komşuya? Hep mi uzaktan hoş gelir davulun sesi? Krema neden bu kadar güzel kokar? Babam böyle güzel pasta yapmayı nerden öğrendi?

3 yorum:

  1. :)) güzel bir günde olduğunu anlamış bulunmaktayım yazdıklarından umarım hergünün mutlu ve sağlıklı geçer sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Süper DNS olayını bilmiyordum. Sayende öğrenmiş oldum ve bir gün denemeliyim...

    Sineği ve sana düşündürdüklerini anlayamadım. Yoksa sinek, babanın yaptığı pastaya mı konmuştu...:)

    Ama sinekler hakkında bildiğim bir şey var: Uçarken düşünmüyorlar! Nasıl biz yürürken hangi adımımızı atsak diye düşünmüyoruz; aynen öyle.

    Bunu bir sineği simulatöre koyan bilimadamı keşfetmiş. Merak edersen Youtube'dan aratabilirsin...:)

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.