6 Nisan 2010 Salı

iTunes U

Bekledim bekledim ama kimseden ne ses var ne seda. Neyse mühim değil zaten sorunu çözüm ben. Aptal Apple iTunesU'ya Türkiye hesabı ile erişilmesini mümkün kılmıyor. Ancak Türk'ün gücünü hafife almakla hata ediyor. iTunes Store US'a giriyorsunuz, herhangi ücretsiz bir uygulamayı indirmek istiyorsunuz, bunun için de yeni üyelik alıyorsunuz. Halihazırda iTunes Store US'de olduğunuz için ülke olarak US seçili oluyor, böyle olunca da kredi kartı bilgisi falan girmenize de gerek kalmıyor. Kafadan uydurma bir adres veriyorsunuz veya Gossip girl'ün, Google'ın adresini falan da verebilirsiniz tabii :) Yeter ki tutarlı bir adres olsun posta kodu - telefon numarası bakımından. Ve işte! TA-DAAAA! Artık US hesabınız var ve böylece iTunes Store'da istediğiniz gibi gezebiliyorsunuz. 

iTunes U'nun ne olduğunu bilmiyorsanız sizi şuraya ve şuraya yönlendirebilirim. 

İlk iş olarak Oxford Universitesi'nin podcastleri arasından Kuantum Mekaniği derslerini indirdim. Şu tezi bitirince oturup bir güzel çalışabileceğim diye umuyorum, hele Ankara Kitap Fuarı'nda aldığım Tekin Dereli'nin Kuantum Mekaniği kitabını ve Bonn'dayken bulduğum Sakurai'nin kitaplarını düşününce ağzım sulanıyor resmen. Oturup ders çalışmayı özledim yahu, öğrenilmeye hazır şeyleri özledim. Çünkü çok daraldım sürekli bişiylerin lazım olması ve lazım olanların keşfedilmesi gerekmesinden, ha bire kaynak araştırması yapıyorum eöööh!

Neyse neyse, bundan başka bir de Stephan Wiesner'ın bir blog eşliğinde sunduğu almanca öğrenme dersleri - podcast'lar  var ki çok ama çok güzel bence. Sıfırdan öğretiyor, hem zevkli hem kolay. Almanca öğrenmek isteyen veya benim gibi geliştirmek/unutmamak isteyenler için çok güzel bir kaynak bence. Dün gece uyumaya karar verdiğim zaman açtım ilk podcast'i, ki zaten pek kolay uykuya dalabilen birisi değilim, dinleye dinleye hem keyiflendim, hem hatırladım hem öğrendim... Stephan Alman asıllı olduğu için telaffuzları da öğrenmiş oluyorsunuz. Üstelik podcast'lar etkileşimli sayılır. Şöyle ki, cümleleri okuduktan sonra sizin de yüksek sesle tekrar etmeniz için zaman tanıyor, hafızanıza iyice yerleşsin diye 2 kez tekrar ettiriyor. Derslerde öğrendiklerinizi unutmayasınız diye pdf dosyalarını da bloga yüklüyor, böylece çıktısını alıp yanınızda taşıyabilir, duvara asabilir, takıldıkça dönüp dönüp bakabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. Zaten ben biliyordum
    başka kullanıcı olarak girip işlemi yapabileceğini
    bekledim bakalım ne zaman farkedeceksin diye
    akıllı kıssın vesselam :D

    YanıtlaSil
  2. eğitim notlarını bizlerle paylaşmak istemiyorlar :)

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.