19 Eylül 2011 Pazartesi

5 GEDG

Bugün ofise gelmek nasıl zor bir şeydi benim için, anlatamam. Sevdicek olmasa tüm gün kendimi yorganın altında gizler ve büyüttükçe büyütürdüm içimdeki karanlığı. 


Çarşamba'dan beri işe gelmiyor olmak çok feci karamsarlığa sokuyor beni. Ha içini karartacak ne var derseniz, alt tarafı bir Gaus fiti! Ama işle ilgili aksilikler çok fazla canımı sıkıyor. Kolaya kaçmaya mı alışmışım yoksa sürekli başarılı olmaya mı bilmiyorum ama herhangi bir şey için azıcık çabalayıp da istediğim sonucu alamayınca hemen vaz geçiyorum, hemen kararıyor içim. İşin komiği arkamdan çok hırslı olduğum dedikodusunun yapılıyor olması! 


Neyse, cuma günü doktora gittik. Parmağımdaki siğilimsi şeyin geçmediğini söyledim doktora. Tırnağa çok yakın olduğu için sıvı Azot'la yakmak çok makul değilmiş. Kendiliğinden geçebilirmiş ama geçmeye de bilirmiş. Buraya geldiğimden beri kilo alıyorum, üstelik az yememe rağmen alıyorum. Geçen ay boyunca çok dikkat ettim yediklerime, günlük 1200kalori bile etmedi yediklerim, üstelik hemen hemen her gün yarım saat de olsa bisiklete binmeye de çalıştım -evet bu arada bisiklete binmeyi de yeniden öğrendim- ama işe yaramadı dedim. Egzersiz yapmadan kilo veremezsin dedi doktor. E haklısın doktor amca ama ben azıcık bişiy yapsam belim hortluyor? Yüzmeyi önerdi. Hem bel için iyi hem de kilo vermek için. Bi de sürekli yorgunluktan bahsettim, kan değerlerime bakacaklar. Bu hafta içi bir sabah erkenden gidip kan vermem gerekiyor. 

Yahu, asıl diyeceğim, Cuma günü bir "Cross-stitching" dergisi aldım! Veee içimdeki el işi canavarı hortladı tabii. Doktor öncesi hemen gidip ip ve etamin aldık bana. İlk denemem de aha burda! 
Zerrincim'e söylemeyip süprüz yapcaktım güya ama okuyunca görcek artık, napalım =)
Böyle minik minik bi dolu yaparsam, hem Minik Düşünce'ye koyacak malzeme çıkar, hem de güzel hediyeler olur bunlardan diye düşünüyorum.

PS: başlığın açılımı "5 Gün Evde Durmamak Gerek"

7 yorum:

  1. Ben bile (evden çıkmadan ay geçirebilen adam) daralıyorum artık; sen iyi idare ettin haa :) Sabah nasıl çıkardım ama evden :))

    Basit şeylerle çok fazla debelenmeden birilerine sormayı becerebilmeyi öğrenmeliyiz artık bir şekilde!!! Ama nasıl, bilmiyorum :p

    Etamin (kanaviçe - goblen, artık ne haltsa işte :p) yıldızın da ne güzel olmuş ayol :)

    YanıtlaSil
  2. ivit, çok güzeldir benim yıldızım.

    valla burda basit ya da zor bişiyleri birisine sordun mu Türkiye'deki Almanya'daki "bilgimi kimseyle paylaşmam" dertleri yok ama kendini uzayli gibi hissetmeni sağlıyorlar sağolsunlar.

    Ayrıca, ben ki bir tam gün bile evde durmayı beceremezken onca vakit ayyhh! Ama perşembe günü markete gittik, cuma da doktora. Çok fazla sayılmaz canııım =P İyi ki varsın OnurCUM!

    YanıtlaSil
  3. Geçerken baktım bloğa siğil lafı geçince bir iki kelam edeyim dedim. Benim de ayağımda çıkmıştı, çok stresli bir iş yapıyorsanız bağışıklık sisteminizi etkiler bu da siğil gibi bulaşıcı bir hastalığı yakalanmanıza neden olur demişti doktorum. İki tane solüsyon verdi sabah akşam sürdüm uhu sürmüş gibi kabuk bağladı bir ay sonra umudu kestim bıraktım ilaçları, birkaç duştan sonra bir baktım hiçbir şey kalmamış. Hâlâ da bilmem ne geçirdi tam olarak:) Demem o ki siğil fena ama sabredince geçiyor. Sıvı azot mevzusunu ben de çok düşündüm ama iyi ki beklemişim. Kullandığın ilaçları ihmal etme derim. Bir de acil şifalar dilerim:)

    YanıtlaSil
  4. Esma, yorumun için çok teşekkür ederim. Blogda yeni birilerini görünce insan çok seviniyor.

    Bu bendeki tam olarak siğil mi değil mi bilmiyorum. Bi sıvı vermişti doktor, 1 ay boyunca her gece üzerine sürdüm ve o sertleşen kısmı kopardım attım, epeyi küçülür gibi oldu ama tamamen geçmedi hiç. İlacı sürmeyi bırakınca da yine büyüdü. Hatta zaman zaman sancıdığı bile oluyor. Burda doktor buna wart dedi, bulabildiğim karşılığı siğil ama gerçekten siğil mi emin değilim.

    Senin de dediğin gibi stresten ve vücut direncinin düşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Umarım geçer bi an önce.

    YanıtlaSil
  5. Ben yeni değilim aslında bi yıldır falan takipteyim seni fekat ortaya yeni çıktım zahar:) Eminim benim gibi bissürü insan vardır burda "siğil" gibi anahtar kelime görünce gelecek:) Neyse sebep ne olursa olsun tanışmak güzeldi:)

    YanıtlaSil
  6. ben şimdi sırayla okuyorum ya yazılarını geçmiş tarihli yazılar için bir sürü yorum görebilirsin. aradan epey zaman geçti ama merak ettim ne durumda şu "wart". ne de komik bi ismi varmış:)

    YanıtlaSil
  7. ha bir de -aslında ne demek için başlamıştım yoruma siğile takıldım kaldım- sana özlü bir söz,bir daha kendini eve kapadığında bu laf gelsin aklına:EVDE OTURAN ERKEN ÖLÜR:)

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.