9 Haziran 2012 Cumartesi

Kore'de ilk gun

02.04.2012

Seoul'dayız!


Dün gece metro ile yolumuzu kaybetmeden Kevin'in evini bulduk ama saat 23'ü geçmişti. Kevin'i uyandırmasak mı yoksa inatla kapıyı çalsak mı diye epeyce düşündükten sonra zile bir kere bastık, bekledik, sonra da içeri girdik. Bir girdik ki ev boş! Meğer Kevin evi bize bırakıp kız arkadaşına gitmiş!
Resmen "trust to humanity reloaded!" şoku yaşadık! CouchSurfıng süper bişiy ya!



Ev demeye de bin şahit gerek, tek bir oda! Benim yurt odam bile bundan büyüktü (tabii bunu sevdiceğe sorarsanız benim yurtodan kibritkutusundan hallice ama neyyyse). Güzel bir duş aldım ki en son Armagh'ta alabilmiştim, çok mutlu oldum. Gidilecek yer planı falan derken yatmaya karar verdiğimizde saat 3'ü geçiyordu, uyuduğumuzda 4'e geliyordu. Sabah alarmı 8:30'a kurduk, sonra ben 9:30'da uyandım ama vakit ne zaman 13 oldu bilmiyorum, uyuya kalmışız! Gitti günün yarısı! 


Apar topar hazırlandık ve Namdaemun Market'e gittik. Youtube'da videosunu gördüğümüz honeystring'ci çocuk yoktu ama taklidi vardı =)

Videonun orjinali:




Yol boyu sokak yemeklerini de denedik tabii. 




rice cake: pirinç kekiiçi fasülyeli tatlıiçi fasülyeli tatlı


Şimdi saat 16:40, Shinsegae alışveriş merkezinde kahve molası verdik çünkü benim başım ağrıyor hafiften. Kahvecimiz de Starbucks =) Sırada Myeongdong China Town ve pulcular var. Bakalım bulabilecek miyiz?
Kore notları yazarken...

...

Myeongdong'un dışından ziyade içinde, alt geçitteki kapalı çarşıda vakit geçirdik. Bilyon tane pul, pul defteri ve cımbızı aldık. Pulcu amcalardan biri Türkiye'den olduğumuzu öğrenince bizi o kadar sevdi ki birkaç pul hediye etti, hatta biz dükkanından çıktıktan sonra da peşimizden koşup "Mister Turkey, mister Turkey" diye çağırıp biraz daha pul verdi. Hepsi de Türkiye'den olduğumuz için! İlk defa Türklerin sevildiği bir ülkedeyiz! 

pulculardan birinde

Şimdi Dongdaemun civarında bir lokantadayız. Yemekler masamızda pişiyor. Garson çok sevimli.  
20:30

masada pişen yemeklersevimli garson

2 yorum:

  1. Video cok degisikti yaa daha dogrudu yapilan sey cok degisikti valla, saol paylastigin icin, gulusunu yerim seninnn :*

    YanıtlaSil
  2. İlk yaziyi da okudum. Bu defter isi cok mantikli. Ozellikle yurt disi gezileri icin. Ben de hatira delisi oldugum icin cok sevdim ve uygulayacagim.

    Geziniz dolu dolu gecmis belli ki. Hayde devami da gelsin.

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.