13 Nisan 2009 Pazartesi


Ata binmek istiyorum. Nereye gittiğini kendisi de bilmeyen, sürekli hızlanan, tek derdi ışık hızına yetişebilmek olan bir ata binmek istiyorum. Adımlarını attıkça, üstümde hissetmek istiyorum ivmeyi ve yerdeki taşlı çakıllı toprağı. Ata binip Güneş'in doğunuşu kovalamak istiyorum. Güneş doğamasın bi türlü, bi türlü yetişemesin bana; bu gece sabaha varmadan, ben huzura erişmeden doğmasın Güneş istiyorum.

Ha bi de merak ediyorum, kilimi dokurken, daha ilk sıralarda yaptığın bir hatayı görmezden gelip de kalanını çok daha düzgün ve itinalı bir şekilde örmeye devam edersen, sonunda o hatalı satır/lar hoş bir anı olarak mı kalır yoksa kilimin değerini düşürür mü, yoksa o hatalı satırları farkeder etmez çözmek bozmak mı gerekir kilimi?

2 yorum:

  1. Çözmek, bozmak gerekir tabii ki; gerisini ne kadar iyi dokursan doku, eğer çözmediysen o hatalı kısmı, defolu olacaktır o kilim.

    Çözmek bozmak gerekir her hatalı düğümü; ama en başından, yeniden atmaya niyetlenerek.

    ...ve atmalı yeniden her çözülen düğümü.

    Sadece kilimi dokuyana hatıra kalmalı o hatalı düğümler; sadece kilimi dokuyan hatırlamalı o hatalı düğümlerin yerlerini; ama kilim kusursuz olmalı.

    Ben olsam üşenmezdim, çekinmezdim söküp tekrar dokumaya tüm kilimi bile! Tabii eğer kilimi dokumuş olmak istiyorsam.

    ...ve ben başlamışsam dokumaya, yarıda kalmaz, kalamaz o kilim asla. En azından ben bırakmam...

    YanıtlaSil
  2. shadowfax lazım sana, ışık hızına yaklaşman için. shadowfax. güzel hayvan vesselam.

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.