25 Ocak 2009 Pazar

Yenilendik!

"Bu arkaplan rengi çok kötü"
"Yok yok, asıl yazıların rengi kötü"
"Hayır, bence fontlar olmamış" vb. diyen herkese müjdeee!

Evet efendim gördüğünüz üzere, Pilli Cadı'dan esen yenilik rüzgarlarına kapılarak biz de yenilendik. Yapmak istediklerimiz henüz bitmedi ve fakat hepsini illa ki bi kerede yapcaz diye bi kural yok. Keyif bizim, blog bizim, ne zaman istersek süsleriz püsleriz, sonra kuantum sınavı gelince de ben neden ders çalışmadım diye ah vah ederiz, bu ayrııı, bunu hiiiiiç karıştırmayın şimdi. Fakat hoşuma gitmeyen bişiy var; bu tepedeki şey böyle morlu değil gayet asil bir lacivert iken photoshop'da, burada neden böyle oluyor bilmiyorum ve sinirleniyorum!

Yeniliklerle yeniden karşınızda oluciiz efenim, görüşmek üzere, esen kalın...

9 yorum:

  1. ohaa çok güzel olmuş
    tek sorun yazılar çok büyük sanki
    güle gülle kullan (:

    YanıtlaSil
  2. ağzı kulaklarında cadı resmi koymak istiyorum bu yoruma =))) çok teşekkür ederim!
    Yazılar hakkaten, sen söyleyince farkettim ki, fazla büyük olmuş; birazcık minilttim hemen, uyardığın için ayrıca bi daha çooook mersi =)

    YanıtlaSil
  3. Yenilik iyidir efem; tebrikler.

    Birkaç eleştirim olacak müsaadenizle:

    # Şu sevimli cadının olduğu banner fazla mı geniş bana mı öyle geliyor. Zira bannerı tam oturtunca genişliğe yazılar karınca duasına dönüyor, yazıları normal boyuta getirince banner fazlasıyla taşıyor sayfadan; alt tarafta kaydırma çubuğu çıkıyor.(firefox kullan ctrl + + ile büyüt ctrl + - ile küçült sen de) Sağ taraftaki renkli yıldızların hiç biri görünmüyor mesela kaydırmadan. (masaüstü 1024x768, küçük değil yani)

    #Beyaz zemin iyi hoş da bir kaç derdi var bence. Çoğunluk siyah zemin üzerine açık renk yazı biçiminin göz yorduğunu söyler ama bence tam tersi: beyaz zemin benim gözlerimi acıtıyor. Bu konuda gariplik bende olsun. Bununla da bitmiyor; daha önemli bir konu var: küresel ısınma. Şöyle bir metin var:

    Google siyah olsaydı yılda 3000 megawatt elektrik tasarrufu yapmış olacaktık..

    Tamamı beyaz olan bir ekran yaklaşık olarak 74 watt elektrik tüketiyor.
    Tamamı siyah bir ekransa yaklaşık olarak 59 watt. Google, günde yaklaşık olarak 200 milyon hit alıyor.
    Her kullanıcı için ortalama 10 saniye arama süresi desek, google, günde 550.000 saat görüntüleniyor.
    Eğer sayfa siyah olsaydı toplamda 15 watt'lık bir kazancımız olacaktı. Bu da dünya çapında 8.3 megawatt/saat'lik bir enerji kazanımı demekti ya da yılda 3000 megawatt/saat enerji.. ve sadece birkaç ufak kod değişikliği sayesinde, elektriğin 1 kilowatt/saat'ine 10 cent dersek, toplamda 300.000$ kar sağlanmış oluyor.


    Bu olayı google'dan beklemek yerine greasemonkey scriptini yükleyerek uygulamaya geçebilirsiniz. Grasemonkey sadece firefoxta çalışıyor. Nice tasarruflara!


    Her yerde alıntı yazıyor ama nereden alındığı yazmıyor; ben de sadece "alıntı" diyebiliyorum:))

    Velhasılıkelam, ben siyah zeminden vazgeçmem ama geçene de bir şey diyemem:))

    YanıtlaSil
  4. kucruno
    nineS adnırayasiglib ib nuros micic.
    ednezaB irelemilek sret im nusoyuko askoy
    tyyyyyaaaahhh hah

    YanıtlaSil
  5. Canım ciğerim OnurCUK'cum, durum şöyle ki ben o bannerı oturtmak için çok uğraştım, şimdi sen bunu diyince resmen yıkıldım. =( Ama sanırım sorun senin ekranından kaynaklanıyor keza ben de firefox kullanıyorum, bir kayma yok.

    Koyu renge gelince, vazgeçmemek için çok direndim, hatta hala bu beyaz durum içime sinmiş değil ama nerdeyse 2 günde bir birileri okunmadığından şikayet ediyordu. Aslında senin sayfanda siyah ve sarı ve font ve yazı büyüklüğü,hepsi bir arada iyi bir kombinasyon oluşturduğu için sorun yok ama ben lacivert üzerine açık mavi yazıcam diye inat edince okuyamıyorlarmış ne biliyim. Ben zaten çoğunlukla google readerdan okuduğum için yazıları, sadece özellikle takip ettiğim birkaç blogdaki değişikliği farkediyorum.

    Küresel ısınmaya sıra gelince; http://witchieofstars.blogspot.com/2009/01/wtf.html ben yeterince küreselleşemedim henüz sanırım O_o

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş, süper olmuş lakin Banner biraz büyük olduğu için blog ekrandan sağa doğru dışarı taşmış. 1280x800 ekran çözünürülüğüm olduğunu, 1024x768 çözünürlükte (onurCUK'un dediği gibi) ekrana baya bi sığımadığını düşünürsek blog ekrandan dışarı taşıyor. Çözünürlüğün ne?

    YanıtlaSil
  7. zricesniri, beinm bgiliayrdasa bi suorn yok da sneidnike obaliilr bkeli; hfrlarei kşıırak gsöetiroyudr bklei beazn:))

    Şakacı seni:)))

    YanıtlaSil
  8. benimki neden çzülemiyorrrrrrrrrr??

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.