8 Ocak 2011 Cumartesi

Dantel, Hubble ve Karpuzlar

Pippi Haşmet'limizin son yazısındaki dantelleri görünce nedense kendimi dantel resimlerine bakınırken buldum. Karşılaştığım inanılmaz şeylerden birkaçını sizlerle paylaşmak istedim.



Aslında danteli sadece hayranlıkla izleyen, yapanlara gıpta eden, ve hatta fırsatı olduğunda yapmayı deneyen birisiyim. Evde dantel görsem depresyona girerim kesin, beni daraltan bi yanı var dantellerin. Yapması keyifli ama evde beslemesi zor şeyler benim için. Belki de aile büyükleri evimizi dantellerle dolduracak ve ben de onları kullanmak zorunda kalıcam diye bir korku olabilir bilinçaltımda. Veya anneannemin toz al diye yakama yapıştığı günlerde sürecin uzamasına sebep oldukları için böyle bi antipati oluşmuş da olabilir. Sanırım çocukluğuma inmemiz gerekiyor...

Gerçi dantel sevmem diyorum ama bu yaz İzmir'de ayıla bayıla aldığım ayakkabının beni kalbimden vuran özelliği dantel olmasıydı.

Düşündüm de, ben danteli giymeyi seviyorum sanırım. Öyle makineden çıkma dantel değil, elde yapılmış dantelden giysiler...

 Mesela şöyle şeylere hayır demem imkansız:



Benim asıl yapmak isteyip de yapamadığım şey ise...ıımm adını bilmiyorum sanırım kanaviçe deniliyor. Adamlar benim gibi beceriksizler için çeşit çeşit aparat geliştirmişler ama hiçbirinde başarıya ulaşamadım. Anasınıfındayken yaptırmışlardı bişiyler, o zaman da olmamıştı zaten. Hiç unutmam ilkokuldaki beslenme saatlerinde önümüze serelim diye çantamıza konulan örtüler olurdu ya hani, ha işte onun üstüne çok sevimli bir kız çocuğu işlemişti anneannem. Hala daha saklıyorum onu ama buralara getiremedim ne yazık ki, yoksa bir fotoğrafını koymak isterdim buraya.



Geçenlerde Hubble Uzay Teleskobu'nun 20. yaş kutlamaları sırasında NASA bir yarışma düzenledi Hubble'ın popüler kültürdeki yeri ile ilgili. Günlük hayatta karşınıza Hubble ile ilgili çıkan ilginç şeylerin, uygulamaların vs. fotoğrafını çekip gönderin, yarışmayı kazanın demişler. Ben her zamanki saf salaklığımla anca etrafa bakındım öyle bişiy görebilecek miyim diye. Ama millet almış yapmış. Bu da hep sinir olduğum bişiydir. Adamlar diyor ki etrafınızda Hubble resmi veya logosunun kullanılmış olduğu ilginç bişiy görürseniz fotoğrafını çekip gönderin, millet etrafta bişiy bulamayınca kendisi yapıyor. E öyleyse adam desin ki Hubble'ın ilginç olabileceğini düşündüğünüz bir uygulamasını yapın, fotoğrafını çekin ve gönderin. Böyle dese ben de yapardım orjinal bişiyler. Böylece Türkiye'den ödül alan fotoğraf bir karpuz olmazdı! Olsaydı bile en azından bundan daha artistik bişiy olurdu.




Bak karpuz diyince aklıma geldi. Depolaması daha kolay olsun diye adamların küp şeklinde karpuz ürettiklerini bilmeyen kalmadı artık di mi? Peki ya buna ne demeli?

2 yorum:

  1. Kullanabileceğim danteller örmeye karar verdim artık. Eşe dosta ördüm ama iş kendime gelince kullanamayacağım şeyleri örmemin anlamı yok diyorum. Mesela etaminden mario yapıyorlar, dantellerle pacman yapıyorlar. Böyle ufak değişikliklerle örmeye çalışacağım ama nazar değdi galiba, elim varmıyor bu aralar :/

    YanıtlaSil
  2. yaa Mario süper fikirmiş harbiden. Ben de geçen gün bizim evsahibinde gördüm, mısırlı bir kafileyi resmetmiş bir develer bedeviler falan. Çarpı çarpı ipliklerle ne işler çıkıyor ortaya yahu..

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.