15 Ocak 2009 Perşembe

Üç boş beyaz zarf ?

Onca zaman uğraşıp sonunda Tr'deyken Gökhan'la çözdüğümüz Sextractor sorunsalı şimdi vb kodları olarak devam ediyor. Vb kodlarını yazmakta sorun yok da, uzun zamandır (yaklaşık 4 yıl) bu işlerle ilgilenmeyince unutmuşum tabii, haftasonu oturup onu halledicem ama önce Dr.Erben'e bi sorayım hele dedim, tüm haftasonu bunla uğraştıktan sonra adam buna gerek yoktu derse çok sinirlenirim. Bugün gittim yanına, adam benden hala geçen dönem yaptığım analizleri istiyor. E yaptık onları dedim, yok yapmadın dedi, allahtan yanımdaydı önceki rapor da çıkardım gösterdim, "yapmadımsa bu ne ulan dümbük?" bakışı attım bi de adama, utandı tabii gerzek, ha evet yapmışız ama bu şimdi yaptıklarını neden yapıyosun ki, dedi. Şaka gibi yaa, adam benden tonlarca analiz istiyo sonra da unutuyo istediklerini, allah bilir onu unuttuğu için bana aptal muamelesi yapmaya çalışmıştı mailinde "iki satırlık analiz istedik hala bitiremedin" tavrı vardı çünkü. Neyse, şimdi istediği analizleri niye istediğini hatırlattım şapşal adama, sonunda hatırladı anladı da yarım saat öncesinde başladığım noktaya gelebildi. Geçen sefer verdiği formüldeki eksileri artı olarak anlattı bu defa. E hani eksiydi bunlar dedim, farketmez dedi, sonra bi kaç işlem yaptı benim bulduğum sayıları kontrol etmek için ama sayılar tutmadı tabii, adama artı ile eksinin farkettiğini anlatamadım da sonunda excel'i açıp gösterdim, "bak şimdi eksi işareti kullanarak yapıyoruz işlemleri...böyle çıkıyo; şimdi artı kullanıyoruz ve senin bulduğunla aynı buluyoruz, yani eksi ile artı böyle garip(!!) bir değişiklik yaratıyor, formül eksi ile mi olacak artı ile mi" diyince "e artı yap o zaman formülün yanlışmış senin" dedi bana. formülün yanlışmış dedi yaa! Hasbinallaaah! İyi tamam dedim benim formülüm yanlış, şimdi ben gidiyim de yapıyım şu işlemleri bitsin bi an önce, tam kapıdan çıkıcam yine sordu, tezini kimle yapacağın belli mi?. Bu beşinci soruşu, belki de altıncı artık bilemiyorum. Benimle çalışmak isteyip de çalışamayanların içine bi oturuyo ki bu durum hayrete şayan bi vaziyet yani. Umarım bu adam diğeri gibi başıma işler açmaz da ya benimsin ya toprağın edebiyatına girmeyiz. Hadi hayırlısı.

Neyse efenim, ordan çıktım alışverişe gittim, iki haftadır inatla kahvaltılık almıycam diye direniyodum ama aldım sonunda. Bu lanet ülke ne kadar pahallı yarabbim yaa! Her seferinde sinirden kuduruyorum! İşin kötüsü bu ay normaldekinden de feci sıkı olmam gerek, Şubat'ın 10'unda viz uzatma işlemleri için para göstermem gerekecek bankada, tabii kalırsa.

Alışverişi de yaptık, odamıza geldik, kapıyı açtım, koşar adım elimdekileri yatağa bıraktım, üstümü çıkarıp fırlattım sandalyenin üstüne, anahtarı kapıya takmak için geri dönünce gördüm ki yerde beyaz bi zarf. Eğilip aldınca anladım ki bi zarf değil üç zarf, en üsttekine girince basmışım bi güzel, ayakizim var üstünde, ama zarfların içleri boş. Çok da güzel davetiye zarfı kılıklı şeyler, anlamadım ne olduğunu. Bi zamanlar, bana platonik aşık olan çocuğun postakutuma bırakacağı isimsiz postaları beklerdim dört gözle, ha böyle bi çocuk yoktu o ayrı mesele :))) şimdi kafam karıştı, artık var ve içi boş beyaz zarflarla bana bişiyler mi anlatmaya çalışıyor yoksa? Yok canım! E ne bunlar peki? Anlayan varsa beri gelsin..

6 yorum:

  1. Birini güzelce aç dosya kağıdı misali üzerine bişiler yaz, diğerinin içine koy. En sonuncu ile de uçak yapıp içine yazıyı koyduğın zarfı üstüne kuyarak uçur pencereden artık kime, nereye giderse :)

    Gece gece thriller tadında geldi senin yazın meraklandım da okuyunca :)

    YanıtlaSil
  2. Ben platonik boş zarflardan bahsediyorum sen ne diyosun, korktum ama şimdi yaa! Zaten geceleri şu koridoru zar zor yürüyorum tuvalate falan gitcem diye, ya biri pencereden girmişse ya binanın kapısını açık bırakmışlarsa diye.. Bu gece odadan çıkmamak adına altıma yaparsam tek sorumlusu sen olacaksın şekerim Forsaken, bu böyle biline!

    YanıtlaSil
  3. hahah bu ne ya? :) Bir ara şarbon krizi vardı. :) Hatta dönemin sağlık bakanı şarbonlu zarfları nasıl açmamız gerektiğini açıklamıştı pek güzel uygulamalı olarak. Hey gidi günler. Diyeceğim odur ki dikkat etseydin:))

    Bir de o hocaya benzer bir hoca var başımda. Yazık sana:)

    YanıtlaSil
  4. Valla isteyerek olmadı kusura bakma, okuyunca çok Hitchcock vari bir durummuş gibi geldi bana :)

    YanıtlaSil
  5. aaa cok acayip yaaa asiri enteresan.
    cok merak ettim simdi canim belki biri saka yapiyodur akli sira:)

    doktor erben'e de uyuz oldum bu arada

    YanıtlaSil
  6. bi kaç güne kalmaz çıkar ne olduğu, du bakalım bekliyoruz, öğrenince anlatırım ;)

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.