9 Ocak 2009 Cuma

Issız adam'la ilgili söyleyeceklerim:

Özgür bırak, o bir hatunsa kesin geri gelir!

Gayet ortada Alper'in Ada'yı nasıl tavladığı. Niyetini belli etti Alper, Ada'nın kendisi için önemli olduğu gösterdi, ha Ada buna inanmakta zorlandı vs. o başka, sonra da özgür bıraktı. Aldığı kitabı verirken mesela, Ada kabul etmeyince, peki tamam diyip gidişi Ada'nin kendini özgür hissetmesine neden oldu, aklı sıra o hediyeyi kabul etme kararını kendisi verdi Ada ve öylelikle kabul etti. Alper gülümsedi ya o an, çünkü biliyordu böyle olacağını. Halbuki biz de biliyoruz; Ada o kitabı o an orda kabul etmese Alper başka bi yol bulmayacak mıydı sanki?

Ve diğer kilit nokta, her ne kadar daha sonra Ada bunu yiyişmek olarak adlandırsa da, Alper'in evindeki yemekten sonra, evin girişdeki sevişme faslı. Akıllı Ada sandı ki kendisi izin verdi o olanlara. Yok öyle bişiy halbuki. Alper özgür bırakınca Ada'nın geri geleceğini bildiği için bıraktı Ada'yı.. Alper'in bunu biliyor olmasının en mükemmel ispatı yüzündeki o hınzır gülümseme. Ada'nın yerinde ben de olsam aynısını yapardım, eminim biçok hatun da öyle... Bi hatunu tavlamaktan kolay ne var ki, istediğin şeyi söyle, hatun yok mok desin, sen ısrar et, hatun sinirlensin, sen yine ısrar et, hatun iyice sinirlensin, sen kararı hatuna bırakırmış gibi davran, hatun senin istediğin şeyi yapsın. Olay bu.

Issız adam'da dikkat edilecek başka bi halt göremedim ben... Hep aynı işte..yaşadık tüm o olanları; en az o kadar düşünmeden bıraktık kendimizi aşka; en az o kadar daldık hayallere; en az o kadar korktuk hayallerimizden; en az Ada kadar "yok canım bu adam beni sevmiyor" dediğimiz anlarda kucağımızda papatyalarla ağlarken buluverdik kendimizi ve sonra en az o kadar acıdı canımız; en az Alper kadar sapkınlıklarda aradık kaçışı; en az Ada kadar yuvarlandık merdivenlerden, terkedildiğimizde; ve en az Alper kadar korkup yüzüstü bıraktık canımızdan fazla sevdiklerimizi...


Ondan sonra da hep korkutuk ne zaman birisi olabildiğince savunmasız bıraksa kendini kollarımıza, "ya ben yine korkar da kaçarsam" diye, kendimizden korktuk...ve korktuk ne zaman kendimizi olabildiğince savunmasız bıraksak sevdiğimizin kollarına "ya benim gibi korkar kaçarsa" diye...

Hayat böyle işte... Hatalar yapacak kadar cesuruz da....asıl cesaret Alper'in Ada'yı terk ettiği noktada tüm korkularımıza rağmen inatla devam edecek kadar cesur olmakta..

12 yorum:

  1. yok ya hatun tawlamak öyle kolay değil bence. bana yazan adamlara sor ne kadar şirret olduğumu söylesinler:D

    YanıtlaSil
  2. e canım az biraz bi sevimlilik, bi uyumluluk, bi kan çekmesi midir nedir ondan da olcak tabii adamda. Tabanda hamur yoksa pizza da yapılmaz yani =)

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım, filmi izlemeyenler olabilir -mesela ben-; neden spoiler uyarısı koymuyorsun yazının başına?

    Allahtan tecrübeliyiz bu konuda da kaptırıp okumadık sonuna kadar.

    Bi daha olmasın efem; lütfen!!!

    :))

    YanıtlaSil
  4. Bunca zaman izlemedinse zaten artık sinemada izlemen zor şekerim. Ama dvd'si çıkınca bana haber edin, burdakilere ingilizcesini izletmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. oha şu ana kadar gördüğüm en güzel ıssız adam yazısı
    ki çok yazıldı biliyosun kıymet bil :P

    YanıtlaSil
  6. bende islemedim ama ühüü olmadı şindi.

    YanıtlaSil
  7. hımm... hem teşekkür ederim hem özür dilerim, bi dahakine kocaman kocaman yazarım tepesine, filmi izlemeden bu yazıyı okumayınız, diye.

    YanıtlaSil
  8. :(( öyle demek istemedim ne haddime...

    YanıtlaSil
  9. yahu haddimiz falan mı var şimdi, diyceksin tabii şekerim :P

    YanıtlaSil
  10. aslında hiç böyle düşünmemiştim.
    senin düşüncen ne biliyim. söyleyemediklerimi açıklamış gibi oldu.
    ama bi konuda katılmıyorum.
    ne biliyim bence alper yalnızlığını sevmış olan bi adamdı. ve böyle yaşamak istiyodu.
    eğer geri dönerse...
    adaya kötülük yapcağını biliyodu. hep onu üzüceğini...
    yalnızlığa alışmış ve kendı yalnızlığıyla arkadaş olan bi adamdı bence.

    YanıtlaSil
  11. Söylediklerin doğru...taa ki.. bir gün banyodaki kavanozdan Ada'nın tokası düşüp Alper'i darmadağın edene kadar... gerçekten yalnızlığı ile arkadaş mıydı? arkadaş olduğu yalnızlığı mıydı yoksa yalnızlıktan kurtulmak, yalnızlığını bastırmak için yaptıkları mı? bilmem...

    YanıtlaSil
  12. oyunculuk mükemmel, ışık efekt harika,
    bi de konu olsaydı nefis bi film olurdu
    da
    konu neydi anlayamadım!

    YanıtlaSil

İki kelam etmeden gittiğinde üzülüyorum ben.